خانه / تجاری سازی گیاهان داروئی / معرفی گونه های دارویی موثر در زمینه اشتغال زایی

معرفی گونه های دارویی موثر در زمینه اشتغال زایی

اگر برنامه ریزی لازم برای ایجاد صنایع تبدیلی، بازاریابی، فروش و صادرات گونه های دارویی موثر در زمینه اشتغال زایی صورت گیرد قطعا” می تواند علاوه بر رونق اقتصادی منطقه ارسباران و درآمدزایی مناسب برای کشاورزان زمینه را برای اشتغال پایدار روستائیان منطقه فراهم کند.

محصول گونه دارویی نظیر سماق به جهت خاصیت طبیعی و کیفیت بالا، از محصولات استراتژیک منطقه به شمار می رود. با ترغیب کشاورزان و ترویج تولید بیشتر گونه های دارویی موثر در زمینه اشتغال زایی و خرید تضمینی آنها و ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی متناسب با استانداردهای صادراتی، می توان درآمد مناسبی را برای کشاورزان روستاهای حاشیه جنگل ایجاد نمود.

کم‌آبی‌ها و لزوم کشت‌های جایگزین در مناطقی که به شدت از کم‌آبی رنج می‌برند موجب شده تا در سال‌های اخیر کشت برخی گونه های دارویی نظیر گل محمدی در برخی استان‌ها از رونق خوبی برخوردار باشد و در صورت ایجاد‌ زیرساخت‌های مناسب می‌تواند ضمن ارزآوری به ایجاد اشتغال و درآمدزایی نیز کمک بسیاری کند.

گل محمدی جز نادر گیاهانی است که مصارف عمده ای دارد اما مصرف گلاب، بیشتر در ایران و کشورهای همجوار آن رواج دارد و اسانس این محصول به طور گسترده در کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا مصرف می شود، از این رو می توان با برند سازی آن برای صادرات و ارزآوری فرصتی مناسب به منظور توسعه اقتصادی ایجاد کرد.

جنگل‌های زیبای ارسباران در قلب شهرستان کلیبر با داشتن طبیعت بکر و زیبا یکی از زیبایی‌های طبیعت کشورمان بوده و همه ساله پذیرای بسیاری از گردشگران از سراسر کشور است. زغال اخته و فرآورده‌های آن  به عنوان سوغاتی مخصوص شهرستان  مورد استقبال  قرار گرفته و با عنایت به اینکه مواد اولیه به کار رفته ارگانیک است، از سوددهی خوبی برخوردار است.
از جمله فرآورده‌های خشکباری این میوه، خشک شده با هسته و برگه درون هسته و فرآورده‌های تبدیلی به شکل مربا، شربت، رب، ژله و مارمالاد تولید و عرضه می‌شود. البته صنایع تبدیلی این محصول به صورت صنعتی در منطقه وجود ندارد اما به صورت خانگی در اکثر خانه‌ها و یا کارگاه‌های کوچک خانگی فرآوری‌های مختلفی از آن استحصال و به فروش می‌رسد. در صورت اخذ کد بهداشتی، می‌توان با ایجاد اشتغال در طول سال تعداد افراد بیشتری را جذب کرد.

احداث باغات زغال اخته، سماق و گل محمدی، سبب توسعه اکوتوریسم و توریسم روستایی، تولید پایدار و سالم محصول غذایی، ایجاد پوشش گیاهی در مناطق شیب دار و جلوگیری از فرسایش خاک، اشتغالزایی و توسعه اقتصاد منطقه می‌شود.

بی شک حمایت و توسعه کشت گونه هایی نظیر گل محمدی، سماق، زغال اخته و تولید فرآورده‌های آنها خودکفایی و توسعه بخش کشاورزی را در پی دارد و عامل مهمی در توسعه آذربایجان شرقی است.

دانلود فایل های مرتبط:

گل محمدی گونه ای مؤثر در اشتغال زائی

سماق گونه ای مؤثر در اشتغال زائی

زغال اخته گونه ای مؤثر در اشتغال زائی

درباره ی mp